Inteno ec400, Genexis f500/f530 wifi asetukset

Osalla laitteista voi ilmetä pätkimistä verkkoyhteyksissä jos laitteen 2.4ghz ja 5ghz wifi verkot ovat yhden ssid:n alla, erityisesti applen laitteilla tätä taajuushyppelyä ilmenee joka näkyy käyttäjälle pätkimisenä.

Tähän auttaa noiden wlan verkkojen eriyttäminen toisistaan seuraavasti.

  1. Mene laitteen asetuksiin selaimella, todennäköisesti osoitteella https://192.168.1.1 tai http://192.168.1.1 pääsee useimpien laitteiden kirjautumissivulle.

Kirjautumista varten tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan jotka yleensä (samoinkuin edellämainittu osoite) löytyvät laitteessa olevasta tarrasta johon on merkitty myös wlan verkon salasana. Kovin yleinen on myös käyttäjätunnus admin ja salasana admin jos laitteesta ei löydy tunnuksia suoraan.

2. Laitteen asetusten etusivulta kohta ”wifi”

3. Wifi sivulla vasemmalta kohta ”wireless” jonka jälkeen näet laitteen wlan verkkojen nimet ja edit napilla pääset muuttamaan. Voit toimia niin että jätät esim 2.4ghz verkon (ylempi) nimen ennalleen, mutta muutat 5ghz verkon nimeä vaikkapa lisäämällä sen loppuun ”-5ghz” tekstin.

4. Kun olet kirjoittanut ”uus wifi nimi” kohtaan sopivan nimen 5ghz verkolle, wifi keyn voi jättää samaksi kuin 2.4ghz verkossakin, tulee painaa keltaista ”apply” nappia. Tämän jälkeen laitteen wifi yhteys katkeaa hetkeksi ja kun se palautuu, tulisi nyt näkyä kaksi erillistä verkkoa.